Få mere entusiastiske medarbejdere

Medarbejderne i en virksomhed er drivkraften for hele organisationen, og entusiastiske medarbejdere vil med det samme kunne vælte konkurrenterne af pinden. Der er derfor mange grunde til at investere i dine medarbejders motivation på arbejdet. Så i denne artikel vil vi give dig nogle gode råd til, hvordan du får mere entusiastiske medarbejdere.

Genovervej din rekrutteringsproces

Da medarbejderne er den store drivkraft i din virksomhed, er det naturligvis også vigtigt, at du er grundig i din rekrutteringsproces. Din rekruttering handler om at finde ansatte, som besidder en høj faglighed indenfor det stillingsområde, du ønsker at ansætte vedkommende i.

Det handler i ligeså høj grad om at finde en, der ville passe ind i teamet, men som også besidder det ikoniske ord ”drive”. Drive er ikke noget, du kan tilegne dig eller skrive på CV’et. Drivet er noget, der skal komme helt indefra sjælen af, og som er det, der gør at medarbejderen vil tage dét ekstra skridt for at få salgsaftalen på plads, få mødet arrangeret, tage ansvaret og bidrage til det sociale fællesskab. Det er disse medarbejdere, som er guld værd at have på teamet. Hold med fordel flere uddybende samtaler med de interessante kandidater for at lære deres styrker og svagheder bedre at kende.

Sammenhold skaber bedre resultater

Hvis du ønsker at skabe resultater i din virksomhed, og du vil have, at det er dine medarbejdere, der driver det, er du nødt til at belønne dem for hårdt arbejde. Medarbejderen skal kunne se, at lederstaben værdsætter deres hårde arbejde, ellers vil det virke meget demotiverende at yde sit ypperste hver eneste dag, man møder ind på jobbet. Du kan med fordel budgettere med flere sociale arrangementer på arbejdet i form af fodboldaftener, golfture, måske endda en forlænget weekend sydpå.
Men det er ikke kun glade medarbejdere du får ud af dette tip, du skaber også et væsentligt bedre sammenhold på arbejdspladsen. Et stærkt sammenhold er et af de vigtigste kriterier for resultatskabelse.

Anerkendelse motiverer

En undersøgelse lavet af Børsen viser at følelsen af at have bidraget til noget er højest på listen over, hvad der motiverer medarbejdere. Det er derfor vigtigt, at der i det daglige bliver gjort opmærksom på, hvordan hver enkelt person bidrager til en bestemt del af virksomheden. Det er vigtigt, at medarbejdere får mulighed for en engang i mellem at have frie tøjler til at sætte deres eget præg på et bestemt projekt, så medarbejderne føler sig betydningsfulde og værdsat.

Positiv feedback er også en stor motivationsfaktor for størstedelen af medarbejdere, og derfor er det vigtigt at have en rosende kultur på arbejdspladsen. Man behøver ikke at gå rundt og rose hinanden konstant, men hvis der er en, der har lavet en fed kampagnefilm eller fået en stor kunde ind, så er det god stil at komme med en rosende kommentar, som vil give modtageren endnu mere mod og drive på at sigte efter nye resultatmuligheder.

Det kan betale sig at investere mange timer og kræfter i, hvordan du får dine medarbejdere til at komme på arbejde med en positiv tilgang til de arbejdsopgaver, der venter dem.

Forhåbentlig kunne du bruge disse tips til at få noget inspiration til, hvordan du kan få mere entusiastiske medarbejdere på arbejdspladsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *