Derfor skal du tage unge studerende ind i din virksomhed

Ikke alle virksomheder gør brug af unge studerende i deres virksomhed, hvilket kan være en stor fejltagelse, da de unge kan bidrage med rigtig meget i din virksomhed. I denne artikel vil vi præsentere 4 grunde til, at du bør ansætte flere unge studerende.

En lav lønomkostning

Den første ting som vi vil fremhæve i denne artikel, er den lave lønomkostning. Unge studerende er ikke vant til at have mange penge imellem hænderne, og de efterspørger derfor ikke en tårnhøj løn. De vil meget hellere tildeles nogle spændende arbejdsopgaver end de vil have en høj løn med dødkedelige opgaver. Du vil derfor uden besvær kunne ansætte dem til en lavere løn end dine øvrige ansatte. Det giver naturligvis også mening at de får en mindre løncheck, da mange af dem ingen erfaring har.

De kan mere end du tror

Meget af det arbejde som de erfarne ansatte laver, kan i mange tilfælde sagtens uddelegeres til de studerende. Hvis de bliver sat ordentligt ind i en arbejdsopgave, vil de arbejde hårdt og hurtigt på at løse den fejlfrit. På den måde kan i som virksomhed bruge de kompetente medarbejdere på andre vigtigere områder som for eksempel håndtering af kundekontakt, dybdegående analyser mv.
Du vil blive overrasket over, hvor hurtigt de unge kan omstille sig nye systemer og arbejdsopgaver.

De giver et andet perspektiv

En tredje grund til at du skal overveje at ansætte unge studerende er fordi, de oftest kan give dig et helt andet perspektiv på en specifik udfordring eller problemstilling. De tænker i nogle helt andre baner end andre kompetente medarbejdere gør, og sommetider præsenterer de nogle ideer, som man slet ikke havde tænkt over selv. Det kan derfor en gang i mellem være en fordel at invitere dem med på nogle af de møder, hvor i skal diskutere en udfordring, som i har haft svært ved at finde en løsning på.

Hvis du er en B2C virksomhed, vil en del af din segmenteringsproces også omhandle det unge segment. Her kan det være en fordel at sparre med en studerende, da de befinder sig i segmentet, og de kan i bedre omfang definere målgruppens købsadfærd og købsbeslutningsproces.

Dine konkurrenter gør det allerede

Den sidste årsag til at de unge studerende bør blive en del af teamet er, at dine konkurrenter allerede har dem. Så for at følge med som en af de førende indenfor din branche, er de unge studerende en nødvendighed for din virksomhed. De unge har studie ved siden af, hvor de læser om alt fra projektledelse til kommunikation og har derfor nogle interessante indspark. Læs mere om projektledelseskurset her.

Forhåbentligt gav denne artikel dig en øjenåbner for, hvorfor du skal ansætte unge studerende, hvis ikke du allerede gør det i forvejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *