Kom godt fra start med din nye virksomhed

Når man starter en ny virksomhed op, kan det hele hurtigt komme til at virke meget uoverskueligt. Der er en lang række ting, som man skal have styr på, og selvom man selvfølgelig ved, at det er hårdt arbejde, bliver mange fortsat overraskede over alle de ting, som skal være på plads.

Der er nemlig også nogle ting, som man måske umiddelbart ikke overvejer. For eksempel er valg af selskabstype måske sjældent det første, man tænker på, når man tænker på at åbne et nyt firma. Dog er dette et virkelig vigtigt valg, og det har selvfølgelig stor indflydelse for hele forretningen.

Da det er et vigtigt valg, er det selvfølgelig nødvendigt, at man vælger rigtigt. Dette kan betyde, at man er nødsaget til at forsøge at sætte sig ind i de mange muligheder, så man kan træffe et kvalificeret valg.

Det kan klart være fordelagtigt, hvis man stiller de forskellige selskabstyper overfor hinanden, så man kan se plusserne og minusserne ved de forskellige muligheder. Det er vigtigt at pointere, at der ikke findes en selskabskonstruktion, der er den rigtige, men at det afhænger af selve firmaet, og hvor man selv står i forhold til dette.

Hvis det er ens første firma, har man måske sjældent særlig meget kapital til at starte et kæmpe selskab. Her kan det være en god idé, at man eksempelvis vælger at åbne et IVS. Et iværksætteselskab har den fordel, at man ikke skal have en specielt stor kapital.

Det, at man vælger at åbne et selskab, hvor man ikke skal en stor kapital signalerer selvfølgelig noget til omverdenen, og hvis ens firma skal bedømmes på image og soliditet, vil denne type selskaber selvfølgelig signalerer, at man ikke har så mange penge at spæde i. I forhold til hæftelse gælder det at iværksætterselskabet selv hæfter for gælden, og man mister derfor ikke hus og hjem, hvis firmaet går konkurs.

Andre faktorer end blot kapitalen

Hvis man står og skal starte et helt nyt firma, vil man selvfølgelig have meget fokus på økonomien. Det er utrolig usikkert, og det kan virke skræmmende, og derfor kan man også have tendens til at træffe valg ud fra et økonomisk aspekt. Dog er det altså fortsat vigtigt, at man tager andre faktorer med i overvejelsen.

Eksempelvis kan det være en god investering at bruge lidt flere penge på at stifte eksempelvis et aktieselskab, selvom man skal ligge en kapital på minimum 400.000 kr, da man på den måde signalerer, at man har penge mellem hænderne, og det er altså en form for markedsførings trick. Derudover finder man, at der er begrænsede hæftelser, så man altså kun mister de penge, som man har lagt i indskud, hvis firmaet går konkurs.

Brug tid på papirarbejde

Hvis man beslutter sig for at starte en ny virksomhed, er det helt sikkert, at man har en idé og en vision, som man ønsker at føre ud i livet. Derfor kan det nærmest ikke gå hurtigt nok med at komme i gang, og det er derfor også utrolig irriterende, at der er så mange ting, som man er nødt til at have styr på, før man kan få lov til at starte firmaet op.

Dog er det utrolig vigtigt, at man bruger tid på at få styr på papirarbejdet og træffe de rigtige valg i forhold til selskabskonstruktion. Hvis man er to om at starte firmaet op, skal man eksempelvis have lavet sig en ordentligt ejeraftale. Det er måske nogle ting, som man kan have tendens til at udskyde, men som er utrolig vigtig, at man har styr på fra begyndelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *