Gør noget godt for din fremtidige karriere og få det bedre med dig selv

Man kan gøre meget for at få det bedre med sig selv. De fleste guides bringer råd i forhold til træning og sundhed, for at man kan få det bedre. Dog spiller ens karriere – eller mulighed for denne – også meget ind for den mentale sundhed.

CV og ansøgning

Dette er et utroligt vigtigt punkt i jobsøgningen. Selvom man måske ikke søger job på stående fod, kan man med fordel stadig arbejde på en god skabelon til både ansøgning og CV. Som oftest sender man det samme CV ud til alle de forskellige steder, man søger job, hvoraf ansøgning personliggøres til det sted, man søger. Man bedømmes hurtigt ud fra CV og ansøgning, hvorfor disse skal være konkrete og skarpe. Det er en god idé at bruge tid på at kæle om både CV og ansøgning, så man har et godt udgangspunkt, når man skal til at søge job.

Frivilligt arbejde

Et godt CV bærer præg af en masse erfaring; dette kan man blandt andet optimere ved at arbejde frivilligt. Det fremstår positivt for en kommende arbejdsgiver, at man har brugt sin tid på at hjælpe andre uden at forvente penge for det. Der findes et hav af organisationer, hvor man kan melde sig som frivillig alt efter, hvor meget tid man har til det. Har man eventuelt en fast dag hver uge, hvor man har fri, kan man bruge denne på at være lektiehjælper eller mentor. Har man derimod en travl hverdag, men ekstra tid i ferier, kan man være frivillig på forskellige sommercamps for udsatte børn og unge, som nødorganisationerne afholder. Ydermere kan man også være frivillig på festival og lignende, hvis det er i sommerperioden, man har muligheden for at give en hjælpende hånd.

Ekstra kurser eller videreuddannelse

For at øge chancerne for sin drømmekarriere – og for at optimere sit CV – kan man med fordel tage ekstra kurser eller videreuddanne sig. En videreuddannelse tager som oftest 2-3 år, hvorfor dette er en større beslutning end at tage ekstra kurser. Forskellige uddannelsessteder, som IBC Kolding, tilbyder kurser, som forløber sig over en enkelt dag til uger. Dermed kan man optimere sin viden og sit CV – og heraf muligheden for sin drømmekarriere – ved at tage kortvarige kurser.

Hvis man investerer tid og energi i sin fremtids- og karrieremuligheder, vil dette uden tvivl komme en til gavn senere hen. Ved at arbejde på sin ansøgning og CV, enten tekstuelt eller ved at optimere med frivilligt arbejde og relevante kurser, vil man kunne få det bedre med sig selv. Det er en positiv udvikling at lære noget nyt, hvorfor man får det bedre med sig selv, da man vil føle sig mere relevant inden for et givent karriereønske. Det kan aldrig være en dårlig idé at investere i sin karriere, så det er bare med at komme i gang.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *