Sådan undgår du at tabe penge online

Der findes mange mennesker på internettet og desværre er det også sådan, at flere af disse ikke har de bedste intentioner ved deres ageren online. Fupsider kan man hurtigt komme til at støde ind i online og falder man i fælden, kan man risikere at blive snydt for et større beløb. Derfor vil vi nedenstående komme med et par tips til, hvordan man kan spotte disse online svindlere.

 

Se efter CVR-nummeret

Som dansk virksomhed skal man have registreret sig selv i Det Danske Virksomhedsregister, hvorefter man vil modtage et CVR-nummer, således at man får retten til at handle med varer eller services. Det er lovpligtigt, at man tilføjer dette CVR-nummer på sin hjemmeside, hvorfor man altid kan kigge efter dette, hvis man får mistanken om, at man er havnet på en fupside. Er nummeret ikke til at finde, er det ofte et klart og tydeligt tegn på, at man ikke skal bruge et sekund mere af sin tid på siden. Ofte vil CVR-nummeret stå nede i bunden af hjemmesiden ved siden af de øvrige informationer om den pågældende virksomhed.

 

Undgå alt for gode tilbud

 

Dette kan lyde en smule ironisk, men det er ofte et negativt tegn, hvis en webshop sælger sine produkter til priser, der er for gode til at være sande. Dette kan nemlig sagtens være en måde at få en forbruger til netop at reagere ved at købe uden at tænke videre over det. Urealistiske tilbud som en svindler står for, vil ofte være på kendte mærker, der aldrig selv ville nedsætte priserne så meget.

Sådanne tilbud bør altså starte en skepsis frem for en begejstring. Dette gælder dog i mindre grad, når det er en af de store shoppingdage, som fx Black Friday eller lignende.

 

Øget online sikkerhed

 

En anden måde hvorpå man kan blive snydt på internettet, er ved at en hacker får adgang til ens adgangskoder, herunder eventuelt også til ens bankkonto. Dette kan have fatale konsekvenser, men der findes heldigvis en måde at sikre sig mod dette.

Med password crypt, som det Pcrypt tilbyder ved klik på linket, har man muligheden for at kryptere sine adgangskoder og samle dem på én enkel platform. På denne måde gør man altså livet meget svært for hackere, eftersom Pcrypt bruger en af de mest sikre krypteringer i verden. En anden god grund til at bruge password crypt er, at man har et overblik over alle sine logins til de forskellige medier, man nu engang benytter sig af.

 

Der er flere gode råd til, hvordan man undgår at brænde fingrene på nettet. Dog er ovenstående nogle, som man med fordel kan skrive bag øret og have i mente, når man bevæger sig rundt på nettet med formålet om at bruge sine penge.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *