Firmagaver – her er tingene du skal huske

Der gives mange gaver på kontoret. Men hvornår er det lige, at gaverne skal beskattes? En medarbejder kan dog som hovedregel kun modtage gaver og andre personalegoder, som har en værdi op til 1100 kroner om året, inklusiv moms, uden at skulle betale skat. Vi guider dig til alle særreglerne, som du skal være opmærksom på inden du giver goder til dine medarbejdere.

Medarbejderen har en indberetningspligt, hvis personen modtager gaver fra arbejdsgiveren, som samlet set har en værdi på over 1100 kroner per anno.

 

Julegaver:

Tingsgaver til en maksværdi på 800 kroner:

En klassisk julegave til dine medarbejdere er såkaldte tingsgaver. Tingsgaver kan for eksempel være vin, sengetøj eller chokolade. Lad os antage, at en julegave har en maxværdi på 800 kroner, og andre gaver i løbet har en værdi på for eksempel 400 kroner, er det blot de 400 kroner, som skal beskattes. Man kan altså godt ”dele” gaverne op. Derimod SKAL gaver, som har en større værdi end 800 kroner beskattes.

 

Tingsgaver til en værdi mellem 800-1100 kroner:

Julegaver som overstiger en værdi på 800 kroner, kan ikke deles op, og skal derfor altid beskattes, hvis medarbejderen har fået andre gaver i det pågældende år.

 

Tingsgaver til mere end 1100 kroner:

Julegaver som har en værdi på mere end 1100 kroner skal altid beskattes.

 

Gives gaverne i form af et gavekort eller kontanter, er gaverne skattepligtige. Dog er der en undtagelse, hvis der er tale om gavekort, som er udstedt til specifikke produkter. Sådanne gavekort kan modtages skattefrit.

 

Jubilæums- og fratrædelsesgaver:

En medarbejder må få en gave med værdi op til 8000 kroner skattefrit, hvis der er tale om en jubilæumssgratiale eller en fratrædelsesgodtgørelse. En medarbejder kan få jubilæumsgaver skattefrit ved henholdsvis 25, 35, 40, 45 og 50 års ansættelse.

Desuden er det et krav, at alle fuldtidsansatte skal have ens beløb i jubilæumsgaver.

 

Lejlighedsgaver

Såkaldte lejlighedsgaver, som gives ved særlige begivenheder såsom bryllup, barnedøb eller fødselsdag, har ingen værdigrænse. En lejlighedsgave som er af ”usædvanlig størrelse”, skal beskattes.

 

Særregler

Det er værd at nævne, at hvis du er en mand (ejer) i din virksomhed, må du IKKE give julegaver til dig selv uden at det bliver beskattet. Dette er ligeledes gældende, hvis I er flere ejere i virksomheden – hvor der altså IKKE er andre medarbejdere. Altså, skal der være medarbejdere i virksomheden, inden man må give julegaver til ejer(e), som ikke skal beskattes. Dette er gældende for alle virksomhedstyper.

 

Der findes mange lejligheder, hvor dine medarbejdere kan modtage gaver. Du kan få idéer til, hvad du kan give dine medarbejdere lige her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *