Sådan får du det bedste ud af medarbejderne

 De fleste virksomheder stræber hele tiden efter at blive bedre og forbedre deres resultaterne fra årene før.  Der er findes mange forskellige faktorer der er afgørende for, om resultaterne flasker sig favorabelt, hvor der nogle gange er eksterne faktorer, som en ny lovgivning eller andet, der medvirker at andre spillere i branchen pludseligt står stærkere. Ligesådan eksisterer der nogle interne faktorer, som kan bidrage til, at virksomheden klare sig bedre. Det kan være nye strategier eller effektivisering af arbejdsgange, som bidrager til en stærkere virksomhed.  En anden variabel er medarbejderne. Hvis medarbejderne trives på arbejdet, vil de højst sandsynlig være mere effektive, med det resultat at virksomheden klarer sig bedre.  Denne artikel indeholder nogle tips til, hvad man kan gøre for at øge medarbejder effektiviteten.

 

 

Skab de rigtige rammer

Arbejdsforholdene er alfa og omega for, om medarbejderne præsterer godt. Der er himmelvid forskel på at sidde nede i en kælder og arbejde dagen lang sammenlignet med, at arbejde i lyse lokaler med god plads til at boltre sig på. Det er videnskabeligt bevidst, at man er mere effektiv, hvis man er komfortabel det sted man arbejder, hvorfor man som virksomhedsejer ikke skal negligere faciliteterne på arbejdspladsen. Det er vigtigt, at medarbejderne har gode møbler, således de ikke får arbejdsgader af den ene eller anden grad. I samme stil vil de fleste trives bedst, hvis de har adgang til både mad og drikke imens de er på arbejde. Ikke det skal være det rene tag-selv-bord, men hvis de skal arbejde effektivt, så er det nødvendigt med en god portion mad, for at holde dampen oppe.

 

Opstil mål

 

De fleste mennesker arbejder bedst, hvis de er klar over, hvad det er de arbejder hen i mod. Det kan synes svært, hvis man ikke ved, i hvilken retning der arbejdes imod, hvilket kan dræbe motivation for enhver. Derfor vil det uanset branche og type arbejde være en fordel, hvis man er bevidst om formålet med ens arbejde og der et mål at arbejde hen imod, hvad enten det er en patient på et sygehus der skal rykke sig og lærer noget helt banalt påny eller om det er en afdeling i en virksomhed, der skal opnå nogle helt bestemte tal. Det vil alt andet lige gavne motivationen.

Klar kommunikation er nøglen

 

Kommunikation bliver ofte negligeret og det er en skam i og med sproget i sig selv er en af de mest magtfulde værktøjer vi er i besiddelse af, som mennesker.  Her har mulighed for at vise sin utilfredshed, hvad enten det er klager over SKAT eller mangel på engagement fra medarbejderne. I samme stil kan sproget bruges konstruktiv til, at motivere og skabe et godt arbejdsklima. Hvis man som leder er nærværende og lytter til sine medarbejderes bekymringer og engang imellem fortæller dem, at de gør det godt, vil det smitte af på medarbejdernes arbejdsindsats.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *