Sådan sparer din virksomhed penge

Når man driver en virksomhed, så handler det i bund og grund om, at gøre virksomheden så rentabel, som overhovedet muligt.  Der er forskellige tråde man kan trække i, hvis man som virksomhedsejer gerne vil spare på sine omkostninger. Her kommer nogle forslag, hvilke steder, hvor man som virksomhedsejer kan spare på sine omkostninger.

 

 

 

Lean strategi

 

Hvis man har en virksomhed der laver fysiske produkter og man gerne vil spare penge, så kan det være en fordel, hvis man kigger hele produktionsprocessen efter i sømmene, helt fra fremstilling til det færdige produkt.  Her kan rent faktisk godt være penge at spare, hvis man bruger unødvendigt mange ressourcer på at fremstille sit produkt. Det kan eksempelvis være, at man finder ud af, at man kan springe et led over eller man bruger for meget vand eller strøm, hvorfor det sagtens kan være steder i produktionsprocessen, hvor det er muligt at spare.

Leverandører

 

Alle virksomheder har leverandører af den ene eller anden art.  Her er der ofte forskellige samarbejdsaftaler med hver enkelt leverandør. Hvis man gennem flere år har været tilfreds med sine leverandører, giver det god mening, at man ikke kigger efter nye eller billigere alternativer. Her kan det godt være der er penge, at spare, hvorfor det anbefales engang imellem lige, at vende sine leverandøraftaler og fremfor alt holde udkig efter andre alternativer, som måske kan være mere favorable og ikke mindst billigere for virksomheden.  Det behøver ikke være de allerstørste og vigtigste samarbejdspartnere, men det kan sagtens være noget så banalt, som hvem der leverer den daglige mad til virksomheden man tager til revision.

Faste omkostninger

En af de steder, hvor man som virksomhed sagtens kan spare nogle penge er på de faste omkostninger, såsom blandt andet husleje.  Er virksomhedens lokaler for dyre i forhold til indtægterne, så kan det godt være det er en god idé, at finde billigere lokaler.

Det samme kan siges om lønningerne, er de for høje i forhold til hvad medarbejderne præsterer, eller hvad der er råd til i virksomheden. Det kan også være i frynsegoder på arbejdet, i form af den årlige firmatur, hvor man i stedet for, at tage på 5 stjernet hotel nøjes med et 3 stjernet. Der er mange knapper at skrue på.

 

 

Effektivisering af arbejdsgange

En af de steder, hvor det er muligt sparer penge, er ved at gøre arbejdsgangene mere effektive, hvilket kan komme til udtryk på mange forskellige måder. Eksempelvis, hvis man har en it-virksomhed, hvor intranettet er langsomt og det tager en krig for medarbejderne at dele information og viden med hinanden, så vil det være fordelagtigt at skifte platform. I samme stil kan det være ruten for sygeplejersker, når de skal ud og besøge borgerne i hjemmet, som der laves om, med henblik på, at de kommer hurtigere frem.  Er man indehaver af en tømrervirksomhed, så kan det være en god idé, at bruge udenlandsk arbejdskraft, som ofte er billigere end dansk, hvilket man kan læse mere om her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *