Hvorfor beundrer vi iværksættere?

Iværksættere bliver i dag set som rockstjerner. De mest kendte iværksættere bliver stoppet på gaden, hvor folk vil tage billeder med dem. Kigger vi bare 10 år tilbage var dette ikke tilfældet.

Spørgsmålet er:

Hvad er det ved iværksættere, der gør, at vi ser op til dem? Og er det de rigtige ting, vi har fokus på ?

Vi kigger i denne artikel nærmere på de spørgsmål, og hvad iværksætteres position i samfundet skal være for fremtiden.

De skubber samfundet fremad

De dygtige iværksættere har evnen til at skubbe samfundet fremad ved at opfinde nye ting og skabe arbejdspladser. Deres evne ligger normalt ikke kun i deres intellektuelle evner, men også i deres evne til at få mange dygtige folk til at arbejde mod et fælles mål.

Vi er betaget af deres passion og deres evne til at se anderledes på problemer end de fleste. Når forskellige konferencer som Tedx bliver afholdt, ser vi ofte, at en stor del af foredragsholderne er entreprenører, der giver deres syn på et problem.

Ligesom vi i gamle dage var betaget af heltene i eventyrene, som overkom store udfordringer inden de fik succes. I dag er heltene iværksætterne, men der kan være en fare ved at forgylde dem. Den største fare er, at vi fokuserer mere på den succes de opnår, end deres evne til at løse problemer og arbejde hårdt.

 

Ure, biler og champagne

De sociale medier har givet os indsigt i deres verden eller i hvert fald en del af den. Der er mange der bliver betaget af, hvad de ser som succes, når en iværksætter køber en ny sportsbil, yacht eller et nyt Rolex ur.

Billederne af de materielle goder, som nogle af iværksætterne poster billeder a, er med til at give et skævt billede af, hvad det vil sige at være iværksætter. Selvom det er et skævt billede, er det med til at fange opmærksomheden af mange personer, der ønsker at de selv havde samme materielle succes.

Den store fokus på dyre ure og champagne vil med stor sandsynlighed føre til, en bølge af entreprenører, der vil et andet billede.

 

Lange dage, stress og masser af fejl

Vi ser det med vægttabsbranchen hvor fedt er farligt et år, og et par år senere er det kulhydrater, vi ikke må spise.

På samme måde vil vi se et skift i fokusset fra den materielle succes til, et meget større fokus på de lange arbejdsdage, stress og de mange fejl, der skal til for at få succes. I stedet for de dyre Rolex ure, vil vi i stedet se iværksættere, der går med billigere Fossil ure fra Muuio, og arbejder for at løse et stort problem.

 

Hvad betyder det for fremtiden?

Den store fokus på entreprenører ham skabt et samfund, hvor vi hylder de personer, der får succes som iværksættere. Vi skal i stedet skifte vores fokus på alle de gange, hvor folk tør at tage store chancer uanset, hvordan udfaldet bliver.

Hvis vi skifter vores fokus for fremtiden, vil vi give plads til at langt flere unge tør tage chancer, selvom de ikke får succes de første par gange. Det ville give plads til at langt flere vil tage chancer, og i sidste ende, vil vi se en større og bedre udvikling i samfundet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *