Sådan udnytter du Business Intelligence

Hvis du som virksomhedsejer er i tvivl om, om BI kan løfte din virksomhed, så vil svaret i de fleste tilfælde være ja. Der er nemlig utrolig mange fordele ved at bruge de mange smarte værktøjer, som hjælper virksomheden til at udnytte data langt smartere. Denne artikel giver dig nogle eksempler på, hvordan du kan bruge det.

Det bliver efterhånden mere og mere populært at bruge Business Intelligence, når man skal optimere tingene i sin virksomhed. Men hvorfor er det egentlig, at BI er så voldsomt smart? Jo, først og fremmest er det altid en god idé at behandle sine data ordentligt. BI har bare givet mulighed for, at man kan udnytte dem endnu mere, så man får mest muligt ud af dem. Data er ikke så meget værd, hvis de bare ligger på en harddisk uden at blive brugt, og her kommer de smarte systemer ind i billedet. De hjælper nemlig virksomhederne til at skabe overblik og forståelse for de data, de har med at gøre.

Når man arbejder med data i BI-systemer, har man langt flere muligheder. Først og fremmest kan man nemmere finde nogle årsager til forskellige ting, og det vil være muligt at finde tendenser, fordi systemet sætter tingene overskueligt op. Det gælder uanset, om man har en stor virksomhed, eller om der er tale om et helt nyt startup.

Der genereres i dag rigtig mange arbejdspladser af BI og dataarbejde, fordi det stadig kræver ansatte at håndtere de mange tal eller andre ting, som kommer ind. Dataanalytikerne har vigtige jobs, fordi de skal kunne være i stand til at finde det knap så åbenlyse blandt de behandlede data. Når det er gjort, sendes nogle konklusioner videre, og herefter kan virksomheden beslutte sig for, om de skal foretage nogle ændringer.

Det er populært at bruge redskabet Qlik view. Du kan læse mere om Qlik view på denne side.

Markedsføring

Markedsføringen er selvfølgelig et sted, hvor der kan skabes meget værdi, hvis man gør det rigtigt og ordentligt. Her kan data bruges rigtig meget, fordi de kan give nogle svar på, hvordan målgrupperne skal rammes. Det er et område, hvor det et yderst brugbart at have smarte systemer, som hurtigt kan give et overblik over kundernes behov eller andre relevante ting.

Produktion

Produktionen kan være en vigtig ting i en virksomhed, og der kan være mange led i produktionen, som enten skaber eller taber værdi samlet set. Den rigtige brug af data kan godt være med til at sætte ord på, hvor der skal sættes ind i produktionen, så det hele igen kører effektivt og optimalt.

Vareindkøb

Har man et varelager, vil man helst have det mest muligt optimeret, så man ikke risikerer en masse spild. Det kan dog sommetider være svært at holde styr på, hvis man ikke har klare statistikker og tal på det. Har man tilkoblet BI-værktøjer, vil det være nemt at overskue, hvor man kan justere i indkøbene.

Opfølgning

Generelt er det altid godt at lave opfølgning i en virksomhed, og data er bare den nemmeste måde at give dig klare og præcise svar på, hvad der skal gøres bedre næste gang, og hvad der har fungeret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *