Bliv klar til at markedsføre virksomheden

Markedsføringsloven er lang og til tider svær at finde hoved og hale i. Men er du erhvervsdrivende, er den værd at sætte sig ind i, da overtrædelse af markedsføringsloven er strafbart. Skal du i gang med at lave markedsføring, kan det derfor være en rigtig god ide at sætte dig ind i lovgivningen, så du har styr på reglerne helt fra starten.

Loven bliver ændret løbende

Når du først har sat dig ind i markedsføringsloven, kan du markedsføre dig uden at bekymre dig om at lave ulovlig markedsføring. Dog skal du løbende holde dig opdateret på lovgivningen, da loven ofte bliver lempet og strammet. Følger du ikke med, kan du altså hurtigt havne i en træls sag om vildledende markedsføring.

Generalklausul og specialbestemmelser

Markedsføringsloven indeholder en generalklausul, som går ud på, at du som erhvervsdrivende er forpligtet til at drive virksomhed og markedsføring ud fra god markedsføringsskik. Udover regler om god markedsføringsskik indeholder loven også flere forskellige specialbestemmelser, som du bør orientere dig om.

Ærlighed betaler sig

Lovens paragraffer om god markedsføringsskik kaldes også markedslovens generalklausul. Generalklausulen er i bund og grund ikke så svær at finde hoved og hale i, da den overordnet er baseret på en ærlig og fornuftig morale. Har du som erhvervsdrivende tænkt dig at være ærlig i din markedsføring, er du allerede rigtig godt med på markedsføringsloven.

Uforsætlige fejl er også strafbare

At vildlede forbrugerne via markedsføring er strafbart, og faktisk er også den uforsætlige fejl i markedsføringen strafbar. Det er derfor meget vigtigt, at du som erhvervsdrivende vælger ordene i din markedsføring med omhu og ikke overdriver eller søger at få dit produkt til at lyde bedre, end det er. Du skal kunne dokumentere, at det, du skriver i din markedsføring, er korrekt, og har du tænkt dig at være ærlig og følge god skik, burde dette punkt faktisk ikke være svært at følge. Loven gælder både i markedsføring om indhold, form eller anvendt fremgangsmåde, så du skal som markedsfører vide lidt om det hele.

Tag på kursus eller bliv en del af et netværk

Skal du i gang med at lave markedsføring, kan det være en god ide at tage på et kursus om markedsføring for at blive klogere og dermed undgå at bryde loven. Især reglerne og specialbestemmelserne kan virke omfattende at holde styr på. Overtrædelse af markedsføringsloven kan dog medføre bøder i millionklassen alt efter omfanget, og det er derfor ikke et område, du bør nedprioritere. Du kan også tilmelde dig faglige, juridiske netværk, hvor du kan diskutere diverse problemstillinger med andre kyndige personer, eller du kan gå på konferencer. Du kan tilmelde dig her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *