Tre tips til at øge sandsynligheden for, at kunderne betaler til tiden

Det kan være både besværligt og tidskrævende at indkræve gæld fra kunder. Ikke desto mindre er det vigtigt for din virksomhed og din bundlinje, at du ikke afskriver gælden. Der findes nemlig metoder, som gør, at du kan få indkrævet dine penge fra de dårlige betalere, så du kan sørge for, at kunderne betaler deres regninger til tiden.

Slut med at afskrive gælden til dårlige betalere

Det kan være svært at holde regnskab, hvis kunderne ikke betaler til tiden, og betaler kunderne slet ikke, ja så er det svært overhovedet at drive virksomhed. Desværre er det realiteten for mange erhvervsdrivende, som grundet for meget besvær med at skulle indkræve gælden ender med at afskrive gælden til de dårlige betalere. Det kan dog være svært at acceptere, at de dårlige betalere skal slippe afsted med at undlade at betale, og vi giver dig derfor her tre tips til, hvordan du kan få dine kunder til at betale deres regning.

Send påmindelser og rykkergebyrer

Langt de fleste kunder, der ikke betaler til tiden, har simpelthen bare glemt det, eller har af andre årsager ikke haft mulighed for at betale regningen til tiden. Dette er værd at huske, så før du straffer alle dine kunder, der overskrider betalingsdatoen, kan du overveje at starte med at udsende en rykker med et nyt indbetalingskort. Oplys om, at betales der ikke snart, vil der blive pålagt et rykkergebyr. Du kan også pålægge rykkergebyret i den første påmindelse og true med andet rykkergebyr. Langt de fleste vil blive afskrækket og betale med det samme.

Tilbyd dine kunder at betale via PBS

En sikker måde, hvor du kan sørge for, at dine kunder betaler til tiden, er ved at påminde dem om, at de kan tilmelde sig PBS, så regningen bliver trukket automatisk over bankkontoen. Det er en sikker metode for dig som erhvervsdrivende, og kun hvis der ikke er dækning på kontoen, vil du kunne få problemer med at få dine penge udbetalt.

Tænk inkasso på en ny måde

Virker ovenstående to metoder ikke, kan det være nødvendigt at indberette de berørte kunder til inkasso. Inkasso kan dog være lettere besværligt og tidskrævende, men det kan faktisk gøres meget nemt. Debito har oprettet en online-metode til at indkræve penge fra kunder via inkasso.

Debitos system går ud på, at du opretter dine sager online og lader Debito om resten. Du kan følge dine sager online, indtil de er afsluttet, både hvor og hvornår det passer dig. Du kan læse mere her. Det sparer dig altså en masse tid og besvær, og du kan læne dig tilbage og koncentrere dig om din virksomhed, alt imens andre sørger for, at du får indkrævet dine penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *