Overvej at få en investor udefra

Skal du til at opstarte en virksomhed, kan du med fordel overveje at få en investor udefra til at investere i dig og din ide. En Business Angel kan hjælpe dig med en investering, men hvad er en Business Angel lige? Læs videre for at få svaret på, hvad en Business Angel er, og hvordan en Business Angel kan hjælpe dig i gang med din virksomhed.

Startskuddet til at realisere din drøm

Det kan være svært at skaffe nok kapital til at føre din gode ide ud i livet. Mange iværksættere har et meget lille kapital, og det kan spænde ben for, at virksomheden kommer ud over stepperne. Du kan dog overveje at få kapital af en investor udefra til at komme i gang. En Business Angel kan blive din forsikring og blive startskuddet til, at du kan realisere din drøm. En Business Angel er dog ikke gratis, og du skal overveje med dig selv, om du er klar til at få hjælp af en Business Angel.

Du skal selv lave det hårde arbejde

For det første skal du have den gode ide og selv have troen på, at det virkelig kan føre til noget. Derudover skal du have gåpåmod og være handlekraftig. Selvom en Business Angel hjælper dig, er det ikke en Business Angels arbejde at føre din ide ud i livet og sørge for, at du får etableret en virksomhed. Den del af arbejdet er op til dig selv. En Business Angel kan derimod hjælpe dig med en investering, så du kan komme i gang med din virksomhed. Derudover kan en Business Angel give dig sparring og rådgivning, da en Business Angel ofte har mange års erfaring med iværksætteri. Og sidst men ikke mindst kan en Business Angel give dig noget, som du ikke kan købe dig til via penge: Netværk. Netværk er utroligt vigtigt, og netop det kan en Business Angel give dig.

Hvad koster en Business Angel?

En Business Angel er som nævnt ikke gratis, og det er derfor, at du skal gøre op med dig selv, om du vil have hjælp udefra, eller om du hellere vil klare det hele selv. Det, du skal overveje, er, om du er klar til at afgive noget af din virksomhed til en Business Angel. Det kan for eksempel være, at en Business Angel vil låne dig 50.000 kroner, mod at du afgiver 10 % af din virksomhed til denne. Du betaler tilbage på en periode over fem år, men kan du ikke betale lånet tilbage via de 10 %, hæfter du personligt for lånet, og der bliver pålagt renter på lånet. Kan du ikke få dig selv til at afgive 10 % af din virksomhed, skal du ikke bruge en Business Angel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *