IMF-chef Christine Lagarde skal for retten

retten

Christine Lagarde, tidligere finansminister og nu chef for Den Internationale Valutafond, skal for retten. Hun er anklaget for forsømmelighed i Tapie-sagen, hvor finansmanden Bernard Tapie fik 400 millioner euro (svarende til ca. 3 milliarder kr.) af staten. At Christine Lagarde skal for retten, er netop blev afgjort af Frankrigs højeste appeldomstol.
Anklagen mod hende har dog ligget og ulmet siden august 2014, men hun har hele tiden afvist anklagerne.

Largardes indblanding i Tapie-sagen

Tapie-sagen fører tilbage til en anden sag fra 1993. En sag mellem finansmand og politiker Bernard Tapie og banken Crédit Lyonnais, som delvist er statsejet. Bernard Tapie har andele i sportøjs-firmaet Adidas, og han påstår, at banken snød ham i en handel mellem banken og ham, hvor de satte hans andele i Adidas for lavt. Lagarde sendte sagen for en domstol, hvor det i 2007 endte til Tapies fordel – det var i den forbindelse han blev tildelt de 400 millioner euro af Frankrig.

På dette tidspunkt var Christine Lagarde Frankrigs finansminister.
Tapie er mistænkt for at have opnået særbehandling til gengæld for at have støttet den tidligere præsident Nicholas Sarkozy ved 2007-valget.
Christine Langarde mistænkes for at have brudt reglerne ved at have muliggjort en økonomisk kompensation til Bernard Tapie.

Christine Langarde overtog jobbet i Den Internationale Valutafond i 2011, og hun blev dermed den første kvindelige direktør i fonden. Det amerikanske erhvervsmagasin Forbes har lavet en liste over verdens mest magtfulde kvinder, og på den liste ligger Largarde som nummer seks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *